Sınavlara Hazırlanırken Motive Olamıyor Musunuz ?

17.11.2018 111

12-11-2018

Soru çözerken, konu tekrarı yaparken sürekli dikkatiniz dağılıyor ve sıkılıyorsanız, motivasyon sorununuz var demektir.

    Bu durum daha çok hiperaktif çocuklarda görülmekle birlikte, herkeste görülebilir.Başarılı olmak, belirlediğimiz hedeflere ulaşmak iyi konsantre olmakla mümkündür.

    İşte size birkaç motivasyon tekniği:

   --> Hedefleriniz ulaşılabilir ve spesifik olsun.Örneğin "bugün 50 soru çözeceğim" gibi.Hedefiniz büyük yada küçük olması değil, ulaşılabilir olması önemlidir.Çünkü gerçekleştirdiğiniz her hedef için mutlu olacak ve daha da hırslanacaksınız.

   --> Hedeflerinizi küçük parçalara bölün.Adım adım ilerleyin.Gittikçe daha büyük adımlar atmaya başladığınızı göreceksiniz.

   --> Ders çalışmaktan sıkıldığınız zaman, "5 dakika daha.." deyin.5 tane soru daha çözeyim öyle bitireyim.Yada 5 dk daha konu okuyayım öyle bitireyim gibi.Kendinizi kandırın.Böylelikle tahammülünüz, sabrınız daha da güçlenecektir.

   --> Ulaştığınız her hedefin sonunda kendinize ödül verin.

   --> Arkadaş çevrenizde sizi sürekli dersin dışına iten tiplerden uzak durun.Bu sosyal hayatı bırakın demek değil.Sadece aşırı sosyallikten sınav süreci boyunca uzak durun.

   --> Düzenli ve verimli çalışın.Anlayarak yeteri kadar çalışmanız tüm gün çalışmanızdan çok daha yararlı olacaktır.

    Sizi en iyi motive edecek şey ise, sınavı kazanmakla elde edeceğiniz şeylerdir.Bu iyi bir üniversite, iyi bir kariyer..vb olabilir.Unutmayın "Yeteri kadar nedeniniz varsa herşeyi yapabilirsiniz.."