KARABAĞLAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2023–2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI  23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ORTAOKUL VE LİSELER ARASI DİJİTAL AFİŞ YARIŞMASI

KARABAĞLAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2023–2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ORTAOKUL VE LİSELER ARASI DİJİTAL AFİŞ YARIŞMASI

Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Dijital Afiş Yarışması yapılacaktır.


ESERLERİN TESLİM TARİHİ:

Eserler 15 Nisan 2024 Saat: 17.00`a kadar gönderilmelidir.

21.03.2024 129

 

YARIŞMANIN AMACI:

Çocuklarımıza milli bilinci aşılamak, estetik ve gözlemsel becerilerini geliştirmek, sanata duyarlılıklarını artırmak amaçlanmaktadır.

Çocuklarımızda ve onların eserleri vasıtasıyla toplumda,  “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” ile ilgili farkındalık yaratmak, sanatsal çalışmalarını desteklemek, değerlendirmek, sergilemek ve kalıcı eserler bırakmaya özendirmek.

Çağımızın gereği olarak dijital araçların kullanılmasını teşvik etmek.

YARIŞMANIN KONUSU     : 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

YARIŞMANIN KAPSAMI   : Ortaokul öğrencileri katılabilir.

GENEL KATILIM ŞARTLARI :

1. Katılımcılar, imzalı Katılımcı formu doldurarak, yarışmaya gönderdikleri tasarımlarının kendi ürünü olduğunu; fikirsel ve/veya biçimsel olarak başka bir afiş, karikatür, resim, video, reklam vb üretim ile benzerlik taşımadığını, tasarımda kullandıkları fotoğraf-illüstrasyon vb görsel bileşenlerin de kendi ürünü olduğunu ve telif kapsamında olmadığını beyan ve taahhüt edecektir. İmzalı başvuru formu bulunmayan başvurular geçersiz sayılacaktır.

2. Yarışmaya gönderilen tasarımlar daha önce yayınlanmamış, herhangi bir yarışma, sergi vb katılmamış ve telif hakları devredilmemiş olmalıdır.

3. Yarışma tamamlanıp ödül veya sergileme hakkı kazansa dahi yarışmaya gönderilen tasarımların

1 ve 2. Maddelerdeki hükümleri taşımadığı anlaşıldığında yarışmacı ihraç edilir ve verilen ödül varsa geri alınır.

4. Her öğrenci yarışmaya yalnız bir eserle bireysel olarak katılacaktır.

5. Afişler, 70 x 100 cm boyutunda, dikey çalışılmış olmalıdır ve baskıya hazır bir formatta (.pdf veya .jpeg) gönderilmelidir. Afişlerde görsel tasarımı destekleyen sözel bir mesaj (başlık, slogan, vb.) kullanılacaksa tüm sözel içeriğin Türkçe olmasına dikkat edilmelidir.

6. El çizimi ile üretilmiş tasarımlar değerlendirmeye alınmayacaktır. Tasarımlarda kullanılacak programlarda herhangi bir sınırlama yoktur.

7. Afiş tasarımı için sponsor, içerisinde ticari amaçlı logo veya görsel kullanılmamalıdır. Bunun yanı sıra siyasi, insan haklarına aykırı, genel ahlak kurallarına uymayan yazı, sembol ve görsel içermemelidir.

8. Yarışmaya katılan tüm öğrenciler yarışma şartnamesinde yer alan şartları kabul etmiş sayılırlar.

TASARIMLARIN GÖNDERİLMESİ:

1.      Yarışmaya gönderilecek tasarımlar, okul tarafından, karabaglarozelburo@gmail.com e-posta adresine gönderilecek olup kargo veya elden teslim kabul edilmeyecektir.

2.      Afişler, 70 x 100 cm boyutunda, dikey çalışılmış olmalıdır ve baskıya hazır bir formatta (.pdf veya .jpeg) gönderilmelidir.

3.      Katılım Formu dijital olarak doldurulduktan sonra imzalanarak .pdf formatında tasarımla beraber karabaglarozelburo@gmail.com e-posta adresine iletilmelidir.

4.      Tasarım isimlendirilirken Okuladı_Öğrenciadı şeklinde olmalıdır.